سیستم مدیریت محتوای وب سایت (cms) چاپ

  • 9

نرم افزاری است به منظور مدیریت وب سایت استفاده می شود و مخفف Content Management System است. در واقع CMS ها به صاحبان سایت کمک می کنند تا وب سایت خود بدون نیاز به طراح به روز رسانی کنند.

cms های موجود در بازار با توجه به امکانات آنها و نحوه و زبان برنامه نویسی با یکدیگر تفاوت هایی دارند که هر کاربر متناسب با نیاز خود می تواند cms ی بیشترین میزان کارایی را برایش دارد انتخاب کند.

از جمله cms های open source (رایگان) می توان به جوملا ، مامبو ، دروپال و ورد پرس اشاره کرد.

از جمله مشکلاتی که استفاده از cms های open source در ایران وجود دارد عدم ارائه هر گونه پشتیبانی و عدم آشنایی (کافی) کسانی که اقدام به راه اندازی cms می کنند به دانش برنامه نویسی آن cms است. این مسئله باعث می شود که تنها بتوانند از قالب های از قبل آماده استفاده کنند و نتوانند آن ا توسعه دهند.

به طور مثال اگر صاحب وب سایت بخواهد امکانی را به سیستم اضافه کند که در حال حاضر آن cms امکان مورد نظر را ندارد ، یا با دریافت هزینه بسیار حاضر به انجام آن می شوند و یا اصلا قادر به انجام آن نیستند.

از مزایای cms های open source می توان به ارزانی آن نسبت به نمونه هایی که دارای کپی رایت هستند اشاره کرد.

طراحان وب هخامنش در سال 85 اولین نسخه از cms خود را با نام HakhamaneshCMS وارد بازار ایران کرد که تاکنون نسخه های مختلفی را ارائه داده است.

با توجه به اینکه سورس نرم افزار کاملا ایرانی است و منطبق با نیاز های جامعه ایرانی طراحی شده است ، امکان اضافه کردن هر ویژگی مورد نظر کاربر به آن وجود دارد.


آیا این پاسخ مفید بود؟

« بازگشت