پرش به محتوا
صفحه اصلی » بلاگ » مقالات » طراحی وب » آموزش سئو » ۴ شاخص مهم در بهبود سئو

۴ شاخص مهم در بهبود سئو

شاخص های مهم سئو

متخصصین سئو اولین چیزی که باید به آن اشراف داشته باشند نحوه ی تاثیرگذاری و اندازه گیری شاخص های سئو است. تا زمانی که نتوانید چیزی را اندازه بگیرید نمی توانید آن را بهینه سازی کنید و بهبود ببخشید و سئو یکی از حیطه هایی است که اندازه گیری و آنالیز در آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

دیجیتال مارکترها و صاحبان کسب و کارها که چندان سررشته ای از سئو فنی ندارند تنها از طریق این آمارها می توانند به تاثیرگذاری سئو پی ببرند. رتبه سایت و یا ترافیک سایت نمی تواند نشان دهنده ی کیفیت بالای سایت باشد و المان های زیادی در نتیجه بخشی یک سایت تاثیر دارند. در ضمن شما تا زمانی که نتوانید شاخص هایی در مقیاس کوچک را جابجا کنید و بهینه سازی کنید مطمئنا رتبه ی سایت شما هم چندان بهبود پیدا نخواهد کرد.  در اینجا به ۴ معیار و شاخص برای بهینه سازی سئو سایت خواهیم پرداخت تا بتوانید راحت تر در مورد سئو سایت خود اطمینان حاصل کنید و آن را آنالیز کنید.

1. مدت زمان حضور کاربران در سایت

هر محتوایی که شما تولید می کنید هدفی دارد و شما برای هدف های خاصی این کار را انجام می دهید. این هدف ها می توانند شامل موارد زیر باشند.

  • برای دریافت ترافیک ارگانیک
  • برای درگیر شدن مخاطب با محتوا
  • برای ترغیب مخاطبان به انجام کاری
  • برای بهینه سازی کلیدواژه ها
  • برای توضیح برخی موارد ضروری

حالا یک سوال: اگر کاربران شما وارد سایت شوند و بلافاصله آن را ترک کنند  به چه معناست؟ ( بانس ریت)  به نظر می رسد پاسخ اصلی آن محتوا است. البته اگر سایت شما محتوای آزاردهنده نظیر تبلیغ و پاپ آپ و … نداشته باشد. حالا چرا کاربران سایت شما را زود ترک می کنند؟

آنالیز مدت زمان حضور افراد در سایت دقیقا چنین اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد. به طور مثال اگر شما محتوایی ارزشمند تولید می کنید ولی اصلا خوانده نمی شود و افراد به جای آنکه چند دقیقه وقت بگذارند و آن را بخوانند در کمتر از ۳۰ ثانیه صفحه موردنظر شما را ترک می کنند. این ها ایرادات محتوایی هستند و اگر بتوانید آ ن ها را برطرف کنید هم میزان تاثیرگذاری محتوا را افزایش می دهید و هم ترافیک و رتبه ی سایت خود را بالاتر می برید. پس رصد کردن مدت زمان حضور در سایت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و یکی از شاخص های عملکرد اصلی برای تحلیل کارایی سایت است.

بهتر است به جای اینکه میانگین زمانی حضور افراد در سایت را بررسی کنید. صفحه به صفحه چک کنید و نقاط قوت و ضعف صفحات مختلف خود را پیدا کنید تا حداقل در محتوای جدید خود بتوانید آن ها را به کار ببندید و نتیجه ی بهتری بگیرید.

۲٫ میزان کارکرد سایت

مدت زمان حضور افراد در سایت مهم است چون شما می خواهید مخاطبان محتوای شما را تا انتها بخوانند. حالا اگر آن ها این محتوا را تا انتها خواندند چکار باید بکنند؟ این دقیقا چیزی است که کارکرد سایت را نشان می دهد. Call-to-action ها کارایی سایت را نشان می دهند. یعنی شما چیزی از مخاطب می خواهید و مخاطب آن را انجام می دهد.

یک راه ساده برای چک کردن میزان کارکرد سایت وجود دارد. از گوگل آنالیتکس و منوی Audience Overview می توانید میزان جلسات و صفحات بازدید شده در هر جلسه را مشاهده کنید. به طور مثال یک کاربر وارد سایت شما می شود و تا زمانی که از آن خارج می شود چند صفحه را مشاهده می کند؟ هر چه تعداد این صفحات بیشتر باشد یعنی شما Call-to-action های بهتری داشته اید و توانسته اید کاربر را بیشتر در سایت نگه دارید.

چند راه برای بالا بردن کارکرد سایت وجود دارد:

  • نمایش پست ها یا محصولات مرتبط به محتوای در حال خواندن
  • لینک سازی داخلی
  • استفاده از ویجت های مختلف در سایدبار سایت
  • پیشنهادات ویژه و یا استفاده از تکنیک های محتوایی برای درگیر کردن مخاطب و سر زدن به سایر صفحات

اگر محتوای باکیفیتی داشته باشید و با دقت و مهارت لینک بسازید می توانید کاربران را جذب کنید تا روی لینک ها کلیک کنند. این کار بانس ریت سایت را هم کاهش می دهد و در رتبه بندی و میزان ترافیک کلی سایت تاثیر دارد. پس به هیچوجه آن را نادیده نگیرید.

۳٫ ترافیک دستگاه ها

بسیار مهم است که بدانید ترافیک وبسایت شما بیشتر از چه دستگاه هایی است. چون با ظهور گوشی های دیجیتال در حال حاضر بیشتر ترافیک دنیای اینترنت از طریق موبایل است و کامپیوترهای شخصی کم کم از دور رقابت خارج می شوند. پس مانیتور کردن ترافیک موبایل بسیار مهم است چون اکثر کاربران شما از این پلتفرم استفاده می کنند و اگر محصول و یا سرویسی هم ارائه می کنید مطمئنا خرید آن از طریق موبایل بیشتر است. در صورتی که نیاز به طراحی سایت ریسپانسیو ( نمایش استاندارد در تمامی دستگاه ها ) دارید ، از بسته های طراحی سایت ما دیدن فرمایید.

چرا ترافیک موبایل اهمیت دارد؟ چون افراد روی موبایل وبسایت شما را کاملا متفاوت می بینند و ساختار سایت به کلی عوض می شود. در حقیقت ظهور سایت های رسپانسیو این امکان را فراهم کرده است تا سایت ها در صفحات نمایشگر مختلف به شیوه های متفاوت نشان داده شوند. اگر ترافیک موبایل سایت خود را چک کنید می توانید به این پی ببرید که آیا سایت شما کارایی بالایی روی موبایل دارد یا خیر؟ در حقیقت می توانید تجربه ی کاربری موبایلی خود را از این طریق بهبود ببخشید تا کاربران راحت تر بتوانند از آن استفاده کنند.

سرعت لود شدن سایت روی موبایل و پشتیبانی کامل از تمام قابلیت های سایت و استفاده راحت گزینه هایی هستند که تاثیر زیادی در میزان ترافیک سایت دارند و مهم تر از آن میزان خرید و نرخ تبدیل سایت را هم دستخوش تغییر می کنند. می توانید آمارهای مربوط به ترافیک موبایل سایت خود را در Audience > Mobile > Overview گوگل آنالیتیکس مشاهده کنید و آن ها را در بازه های زمانی مختلف تحلیل کنید.

در صورتی که نیاز به هاست پر سرعت دارید از بسته های هاست پر سرعت ما دیدن فرمایید ، تمامی بسته های هاست به همراه ssl رایگان ، وب سرور پر سرعت لایت اسپید و کنترل پنل محبوب cPanel می باشد و همه سرویس ها دارای هارد پرسرعت NVMe می باشد. بسته های هاست پر سرعت

۴٫ نرخ تبدیل

اینکه سایت شما ترافیک بالایی داشته باشد بسیار عالی است. اما آیا هدف شما از ایجاد سایت جذب ترافیک است؟ مسلما نه. شما اهداف دیگری دارید و دوست دارید از طریق جذب ترافیک به آن برسید. نرخ تبدیل در حقیقت نمایشی از این است که آیا مخاطبان سایت شما هدف سایت شما را برآورده می کنند یا خیر. به طور مثال در یک سایت فروشگاهی هدف فروش محصولات است. اگر شما ترافیک بسیار بالایی داشته باشید اما میزان فروش شما کم باشد و کاربران از سایت شما خرید نکنند پس مسلما هدف سایت شما برآورده نشده است و باید راه های دیگری را امتحان کنید تا بازده این ترافیک را بالاتر ببرید.

به طور مثال اگر عضویت در خبرنامه و جمع آوری ایمیل های مختلف هدف شما باشد می توانید با بررسی تعداد این ثبت نام ها در طول یک روز یا هفته و یا ماه و سال، نرخ تبدیل آن را متناسب با ترافیکی که دارید بررسی کنید. میزان خریدها، افزودن محصولات به سبد خرید، سر زدن به صفحه ی «درباره ما» و یا پر کردن فرم ها و مواردی از این دست نرخ تبدیل محسوب می شوند. هر کسب و کاری نرخ تبدیل خاص خودش را در المان های مختلفی قرار می دهد. به طور مثال شرکتی که به دنبال جذب نیرو است نرخ تبدیل آن می تواند تعداد فرم های استخدامی باشد که پر می شوند.

از طریق گوگل آنالیتکس و در قسمت Overview  و سپس Goals و Set Up Goals می توانید اهداف خود را مشخص کنید و سپس آمارها و نرخ تبدیل و رسیدن به این هدف ها را بررسی کنید. نمونه های آماده ی زیادی در گوگل آنالیتیکس وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید. خودتان هم می توانید یک فیلد شخصی درست کنید و اهداف خاص خود را ایجاد کنید و آنالیز کنید.

جمع بندی

اگر می خواهید در زمینه ی سئو نتایج مطلوبی بگیرید باید در وهله ی اول بتوانید کار خود را آنالیز کنید و آمارها و اندازه گیری های مختلفی را از سایت استخراج کنید.  گوگل آنالیتکس داده های مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد که از طریق آ ن ها می توانید کارایی و  کیفیت سایت خود را تحلیل کنید. برای آنالیز سایت از ۴ شاخص عملکرد گفته شده بهره ببرید چون این شاخص ها هم در بهبود کارایی سایت و ترافیک آن تاثیر دارند و هم الگوریتم گوگل آن را در رتبه بندی دخیل می کند.